Van de auteurs van de bestseller
"Leer beleggen als Warren Buffett".

[Analyse] Prosus, een koopje in de AEX

Categorie

Het kan verkeren. Qua bekendheid houdt het niet over maar met een beurswaarde van EUR 137 miljard is Prosus toch echt het waardevolste bedrijf in de AEX. Daarmee is het nipt groter dan Unilever (EUR 134 miljard), ruim groter dan Royal Dutch Shell (EUR 91 miljard) en substantieel groter dan 'kleintjes' als ING Groep of Koninklijke Ahold Delhaize (beide EUR 28 miljard).

Dubbele korting

Het meest waardevolle bezit van Prosus is een 31%-belang in de Chinese internetgigant Tencent. Opmerkelijk: dit belang alleen is al meer waard dan de volledige beurswaarde van Prosus. En dat terwijl de waarde van de andere belangen en de netto cashpositie toch ook al vlot - en nogal conservatief - op EUR 25 miljard te becijferen is.

Extra aantrekkelijk lijkt een belegging in Prosus te zijn omdat wij veronderstellen dat de koers van Tencent zelf verder opwaarts zal tenderen vanwege het feit dat we Tencent als ondergewaardeerd beoordelen. En zo bekeken is bij het meest waardevolle AEX-bedrijf zelfs sprake van een dubbele korting.

Nog niet zo lang geleden verscheen onze analyse van Prosus in Effect, het beleggersblad van de Vereniging van Effectenbezitters (VEB):


Bedrijf: Prosus

Onze analyse (PDF-bestand)


DISCLOSURE: Voor eigen rekening bezitten we aandelen Prosus.

* Een VEB-lidmaatschap is wellicht ook voor u nuttig en interessant. Ziet u deze link voor uitleg over de voordelen ervan, informatie over de lidmaatschapssoorten en de optie tot aanmelden.

Bedankt voor het lezen van dit artikel!

Onze populaire aandelenanalyseservice ValueSelections uitproberen? Ontvang onze maandelijkse analyses van drie aantrekkelijke value-aandelen in het vervolg zelf ook!

Gratis voorbeeldrapport downloaden