Van de auteurs van de bestseller
"Leer beleggen als Warren Buffett".

Het Warren Buffett-archief

Categorie

Een paar goede beursdagen tijdens het begin van deze maand uitgezonderd staan aandelenmarkten sindsdien onder druk. Bij een presentatie afgelopen maandag te Zeddam werden we gevraagd of een verdere daling aannemelijk is. Of juist een stijging.

Ons antwoord: wij hebben geen idee...

Aandelenmarkten laten zich op de korte termijn niet voorspellen. Op langere termijn tenderen ze opwaarts, verklaard door de waardecreatie waarvan bij de onderliggende bedrijven gemiddeld sprake is. Beschouwt u fluctuaties op korte termijn als wat het is: ruis in het grotere heel.

Het Buffett-archief

Beter dan mijmeren over wat aandelenmarkten op korte termijn misschien zullen doen is het raadplegen van deze link. Het betreft een link naar een website met video-opnames van de aandeelhoudersvergaderingen van Warren Buffett sinds 1994.

Erg aardig - vinden we zelf - is de functie waarmee gezocht kan worden naar videofragmenten over specifieke onderwerpen. En eveneens een aanrader is de documentaire "Warren Buffett: Investor. Teacher. Icon."

Om de documentaire (43 minuten) te bekijken klikt u op het tabblad 'Documentary'. Het bekijken van de documentaire is waarschijnlijk een betere tijdsbesteding dan het overpeinzen of aandelenmarkten binnenkort lager of juist hoger zullen staan. Dat weet niemand, maar lang niet iedereen die dat van zichzelf weet.

Bedankt voor het lezen van dit artikel!

Onze populaire aandelenanalyseservice ValueSelections uitproberen? Ontvang onze maandelijkse analyses van drie aantrekkelijke value-aandelen in het vervolg zelf ook!

Gratis voorbeeldrapport downloaden