Van de auteurs van de bestseller
"Leer beleggen als Warren Buffett".

Wat is 'ValuePortfolio 2021'?

Categorie

Afgelopen week deelde ik mijn verhaal, over hoe ik zo'n 20 jaar geleden bij toeval op de brieven van Warren Buffett stuitte, over de e-mails die ik hierover schreef die bij steeds meer beleggers in de smaak vielen en hoe dat alles heeft geleid tot de start van onze aandelenanalysedienst ValueSelections in het jaar 2007. Dat bericht van afgelopen week is hier terug te vinden:

Een paar jaar later kwam daar ValuePortfolio bij, onze modelportefeuille waarbij het plan was - en is - om van een ton een miljoen te maken (we zijn al een eind op weg!). De strategie: gespreid beleggen in aantrekkelijk gewaardeerde 'compounders' oftewel bedrijven met een heel sterke competitieve positie, gunstige vooruitzichten en met een aandeelhoudersvriendelijk management.

'ValuePortfolio 2021'

Met de geheel nieuwe opbouwportefeuille 'ValuePortfolio 2021' laten we zien hoe we nu zelf een portefeuille gelijk aan onze succesvolle ValuePortfolio zouden opbouwen. Het gaat hierbij om een nieuwe portefeuille van EUR 100.000,- echt en eigen geld.

De aankopen voor 'ValuePortfolio 2021' doen we zelf op een aparte beleggingsrekening. En net als bij ValuePortfolio geven we onze eigen transacties pas door met een vertraging van ten minste 48 uur. Met vier aankoopbatches verspreid over het jaar (telkens vijf aandelen) ontstaat binnen een jaar een portefeuille vrijwel gelijk aan ValuePortfolio en die op een slimme, doordachte wijze is opgebouwd!

Een goed moment om te beleggen?

Verschillende beleggers stelden ons recent de vraag of het wel een goed moment is om te beleggen nu de aandelenmarkten in de buurt van recordstanden staan. Bovendien is de uitkomst van de Amerikaanse presidentsverkiezingen nu nog ongewis evenals het verdere verloop van de pandemie. Wij benadrukken echter dat aandelenmarkten zich op korte termijn - in ieder geval iedere periode korter dan een jaar - eigenlijk sowieso niet laten voorspellen.

Op langere termijn echter tenderen aandelenmarkten steeds verder opwaarts ('records' zijn zo bezien eigenlijk helemaal niet zo bijzonder!). Bovendien beleggen we met ValuePortfolio niet in 'de markt' maar gespreid in ongeveer 20 verschillende bedrijven die we als heel aantrekkelijk beoordeeld hebben.

Bedankt voor het lezen van dit artikel!

Onze populaire aandelenanalyseservice ValueSelections uitproberen? Ontvang onze maandelijkse analyses van drie aantrekkelijke value-aandelen in het vervolg zelf ook!

Gratis voorbeeldrapport downloaden