Van de auteurs van de bestseller
"Leer beleggen als Warren Buffett".

Analyse cadeau (van een compounder)

Categorie

Graag delen we een heel fraaie analyse met u van de Amerikaanse zorgverzekeraar Anthem die we onlangs hebben opgesteld voor Effect, het beleggersblad van de Vereniging van Effectenbezitters (VEB):


Bedrijf: Anthem

Onze analyse (PDF-bestand)


Anthem is op UnitedHealth Group na de grootste zorgverzekeraar van de Verenigde Staten. Echter is Anthem in slechts in een beperkt aantal Amerikaanse staten actief en daar heeft het bedrijf een heel hoog marktaandeel. Waarom dit zo’n interessant gegeven is lichten we in onze analyse nader toe…

Wij beoordelen Anthem als een typische compounder: een bedrijf met een heel sterke competitieve positie, gunstige vooruitzichten en met een aandeelhoudersvriendelijk management. Eenmaal in zo’n bedrijf belegd is het vaak aantrekkelijk om niets te doen, zolang de waardering niet al te hoog wordt. U lift dan simpelweg mee op de onderliggende waardecreatie. Onze eerste aandelen Anthem kochten we zelf meer dan tien jaar geleden al (toen heette het bedrijf nog WellPoint).

DISCLOSURE: Voor eigen rekening bezitten we aandelen Anthem.

* Een VEB-lidmaatschap is wellicht ook voor u nuttig en interessant. Ziet u deze link voor uitleg over de voordelen ervan, informatie over de lidmaatschapssoorten en de optie tot aanmelden.

Bedankt voor het lezen van dit artikel!

Onze populaire aandelenanalyseservice ValueSelections uitproberen? Ontvang onze maandelijkse analyses van drie aantrekkelijke value-aandelen in het vervolg zelf ook!

Gratis voorbeeldrapport downloaden