Van de auteurs van de bestseller
"Leer beleggen als Warren Buffett".

Professor Siegel over het nieuwe jaar

Categorie

Deze week bereikte de Dow Jones, 's werelds bekendste beursindex, met een stand van meer dan 30.000 punten het allerhoogste niveau ooit. Goed hierbij te weten: vanwege de voortdurende waardecreatie bij de onderliggende bedrijven zijn alsmaar verder aangescherpte records eigenlijk gewoon de logische verwachting, uiteraard met fluctuaties tussentijds.

Ook goed te weten: de Dow Jones heeft dan weliswaar het allerhoogste niveau ooit bereikt maar dat betekent niet automatisch dat de waardering nu eveneens recordhoog is. Dit omdat de onderliggende bedrijven zoals gesteld voortdurend waarde creëren en daarmee zelf ook meer waard worden.

Ondanks de records zijn aandelen in het algemeen naar ons idee nog niet eens zo duur. Uitgaande van de verwachte winst voor komend jaar (wij denken dat die verwachting nog eerder te somber dan te optimistisch is) geldt voor de S&P 500 een waardering van zo'n 20 keer de winst. Dat is maar beperkt boven het langjarig gemiddelde en vanwege de zeer lage rente nog prima te rechtvaardigen.

Professor Siegel

Wanneer het op de aandelenmarkten aankomt, en op ontwikkeling van de economie wat meer in het algemeen, kijken we zelf graag naar de visie van professor Jeremy Siegel. Hij is inmiddels ruim vier decennia verbonden aan de Wharton School van de University of Pennsylvania en is auteur van de klassieker 'Stocks for the Long Run'.

Een heel recente podcast met professor Jeremy Siegel - hij is uiterst optimistisch gestemd over het nieuwe jaar - is te beluisteren via deze link hieronder. De podcast duurt circa 12 minuten en het beluisteren ervan raden we van harte aan.

Bedankt voor het lezen van dit artikel!

Onze populaire aandelenanalyseservice ValueSelections uitproberen? Ontvang onze maandelijkse analyses van drie aantrekkelijke value-aandelen in het vervolg zelf ook!

Gratis voorbeeldrapport downloaden