Van de auteurs van de bestseller
"Leer beleggen als Warren Buffett".

Leuke tip van een lezer

Categorie

Graag delen we een interessante link met u die we als tip van een van onze lezers zelf kregen toegestuurd...

Het gaat om een link naar een uitvoerige animatievideo - die ongetwijfeld veel tijd en moeite gekost zal hebben - over de 25 beleggingen waar Buffett het meest overtuigd van was.

Overtuigd in die zin dat Buffett er een relatief groot percentage van zijn vermogen in investeerde. Dit selectiecriterium maakt bijvoorbeeld dat Apple niet eens in het lijstje voorkomt. Weliswaar investeerde Buffett een enorm bedrag van US $ 32 miljard in Apple maar als percentage van het vermogen dat hij op dat moment te beleggen had was dat eigenlijk niet eens zo opzienbarend.

In de video komen top-25 beleggingen van Buffett ter sprake vanaf het moment dat zijn vermogen de grens van een miljoen dollar passeerde (in 1962; Buffett was toen 32). Hoewel een groot aantal van de bedrijven die aan bod komen bij weinig beleggers bekend zullen zijn is de video toch een absolute aanrader.

Bij elk van de top-25 beleggingen wordt aangegeven wat Buffett's (waarschijnlijke) motivatie is geweest en wordt ook het behaalde rendement getoond (niet iedere belegging was een succes!). En eveneens worden lessen en inzichten besproken die aan de desbetreffende belegging te ontlenen zijn.

De video - zoals gesteld een aanrader - vindt u terug via deze link hieronder (deze video duurt circa 1 uur en 11 minuten).

Bedankt voor het lezen van dit artikel!

Onze populaire aandelenanalyseservice ValueSelections uitproberen? Ontvang onze maandelijkse analyses van drie aantrekkelijke value-aandelen in het vervolg zelf ook!

Gratis voorbeeldrapport downloaden