Van de auteurs van de bestseller
"Leer beleggen als Warren Buffett".

Ons rendement in 2020

Categorie

Rendement behaald over een periode van een enkel jaar zegt niet zoveel. Neemt u dergelijke informatie dan ook met een flinke korrel zout. Maar omdat er ook recent weer dikwijls naar gevraagd is geven we zelf wel graag openheid...

ValuePortfolio en ValueFormula

Zoals u waarschijnlijk wel weet geven wij beleggers inzage in onze eigen beleggingen door middel van twee modelportefeuilles, ValuePortfolio en ValueFormula. In beide gevallen geldt dat we onze transacties zelf pas doorgeven NADAT we leden over de voorgenomen transacties hebben bericht. Beide portefeuilles zijn begonnen met EUR 100.000,- en vervolgens is er geen geld meer toegevoegd.

ValuePortfolio richt zich op het gespreid beleggen in 'compounders' tegen een aantrekkelijke waardering. Onder compounders verstaan wij bedrijven met een heel sterke competitieve positie, gunstige vooruitzichten voor de langere termijn en met een aandeelhoudersvriendelijk management.

Met ValueFormula brengen we een andere variant op value beleggen in praktijk. Namelijk het gespreid beleggen in bedrijven die bovengemiddeld goed zijn in het verdienen van geld en waarvan de aandelen tegelijkertijd lager dan gemiddeld gewaardeerd zijn.

Het rendement van ValuePortfolio over 2020 is uitgekomen op exact 20%. En - dit is een opmerkelijk toeval - ook het rendement van ValueFormula is uitgekomen op exact 20%.

De ontwikkeling van het resultaat vanaf de start van beide modelportefeuilles vindt u hier terug.

PS: Nuttiger en leuker dan focussen op het rendement behaald in een enkel jaar is het (nog eens) bekijken van de mooie BBC-documentaire 'Warren Buffett - The World's Greatest Money Maker' over het leven en de beleggingsfilosofie van Warren Buffett. Deze documentaire is al een paar jaar geleden op tv uitgezonden en geeft een uniek inkijkje in het leven van Warren Buffett.

Bedankt voor het lezen van dit artikel!

Onze populaire aandelenanalyseservice ValueSelections uitproberen? Ontvang onze maandelijkse analyses van drie aantrekkelijke value-aandelen in het vervolg zelf ook!

Gratis voorbeeldrapport downloaden