Van de auteurs van de bestseller
"Leer beleggen als Warren Buffett".

De Amazon van China

Categorie

Graag delen we een fraaie opgemaakte analyse van Alibaba die we onlangs hebben opgesteld voor Effect, het beleggersblad van de Vereniging van Effectenbezitters.* De Chinese e-commerce-gigant Alibaba wordt wel de Amazon van China genoemd, en dat is een goede vergelijking. De analyse is hier te downloaden (PDF-bestand).

Wij hebben een sterke voorkeur voor het beleggen in bedrijven die beschikken over competitieve voordelen want alleen die bedrijven zijn in staat om structureel aandeelhouderswaarde te creëren. Competitieve voordelen zijn bij Alibaba zeker aanwezig en wel in de vorm van netwerkeffecten, waarover in de analyse meer.

Aardig weetje: stelt u zich de enorme berg producten voor die in de circa 7.000 filialen van Ahold Delhaize in een heel jaar worden verkocht. Alibaba verkoopt eenzelfde berg artikelen in slechts enkele dagen, rondom het in China populaire koopjesfestijn Singles Day. Een ongekende prestatie, temeer al die pakketjes ook nog eens heel vlot bezorgd worden in het enorme China...

De analyse van Alibaba vindt u zoals gezegd terug via de link hierboven.

* Een VEB-lidmaatschap is wellicht ook voor u nuttig en interessant. Ziet u deze link voor uitleg over de voordelen ervan, informatie over de lidmaatschapssoorten en de optie tot aanmelden.

Bedankt voor het lezen van dit artikel!

Onze populaire aandelenanalyseservice ValueSelections uitproberen? Ontvang onze maandelijkse analyses van drie aantrekkelijke value-aandelen in het vervolg zelf ook!

Gratis voorbeeldrapport downloaden