Van de auteurs van de bestseller
"Leer beleggen als Warren Buffett".

[Analyse] De beurs zelf is aantrekkelijk

Categorie

Graag delen we een fraai opgemaakte analyse van Euronext die we onlangs hebben opgesteld voor Effect, het beleggersblad van de Vereniging van Effectenbezitters.* De analyse is hier te downloaden (PDF-bestand).

Euronext is een toonbeeld van het soort bedrijven waarin we zelf graag beleggen. Namelijk bedrijven die maar weinig kapitaalintensief zijn, torenhoge winstmarges hebben en goede vooruitzichten. Illustratief voor de sterke marktpositie van Euronext is dat de oorsprong van de onderneming is terug te voeren tot maar liefst 1602, het jaar dat 's werelds eerste aandelenmarkt in Amsterdam van start ging.

En geruststellend te weten: in gewone tijden gaat het met Euronext goed (vanwege de monopolieachtige kenmerken van het bedrijf) maar in ongewone tijden zelfs extra goed. Hoe dit zit leest u in de analyse zelf...

De analyse van Euronext vindt u zoals gezegd terug via de link hierboven.

DISCLOSURE: Voor eigen rekening bezitten we aandelen Euronext.

* Een VEB-lidmaatschap is wellicht ook voor u nuttig en interessant. Ziet u deze link voor uitleg over de voordelen ervan, informatie over de lidmaatschapssoorten en de optie tot aanmelden.

Bedankt voor het lezen van dit artikel!

Onze populaire aandelenanalyseservice ValueSelections uitproberen? Ontvang onze maandelijkse analyses van drie aantrekkelijke value-aandelen in het vervolg zelf ook!

Gratis voorbeeldrapport downloaden