Van de auteurs van de bestseller
"Leer beleggen als Warren Buffett".

Professor Siegel blikt vooruit

Categorie

Bij onszelf ligt de focus bovenal op het analyseren en waarderen van individuele bedrijven. Aandelenmarkten proberen we niet te timen op de korte termijn, omdat we denken dat dit onmogelijk is (op langere termijn tenderen ze overigens wel degelijk opwaarts).

Wanneer het op de economie en de aandelenmarkten aankomt, luisteren we graag naar de visie van Jeremy Siegel (1945). Hij is al bijna een halve eeuw verbonden aan de Wharton School van de University of Pennsylvania en is auteur van de beleggersklassieker 'Stocks for the Long Run'.

In het programma Squawk Box van de Amerikaanse zender CNBC van ongeveer een week geleden blikt professor Siegel vooruit (de video duurt circa 4 minuten).

Vanwege uitgestelde consumentenbestedingen, geldcreatie op ongekende schaal door centrale banken en overheidsstimulering rekent Siegel op heel sterke economische groei wat later dit jaar. Voor aandelenbeleggers voorziet hij een prima beursjaar, vanwege sterke winstgroei bij bedrijven.

Wat de obligatiemarkten betreft is Siegel een stuk somberder. Dat vanwege de inflatie die professor Siegel in de loop van het jaar fors ziet aantrekken en het verder oplopen van de obligatierentes.

Het bekijken van de korte video is zoals gesteld de moeite waard.

Bedankt voor het lezen van dit artikel!

Onze populaire aandelenanalyseservice ValueSelections uitproberen? Ontvang onze maandelijkse analyses van drie aantrekkelijke value-aandelen in het vervolg zelf ook!

Gratis voorbeeldrapport downloaden