Van de auteurs van de bestseller
"Leer beleggen als Warren Buffett".

[Analyse] Waarom Acomo aantrekkelijk is

Categorie

Graag delen we een fraai opgemaakte analyse van Amsterdam Commodities (Acomo) die we onlangs hebben opgesteld voor Effect, het beleggersblad van de Vereniging van Effectenbezitters.* De analyse is hier te downloaden.

Acomo houdt zich bezig met handel in zaken als thee, eetbare zaden (vooral zonnebloempitten), noten, gedroogde vruchten, kruiden en specerijen, dadels en kokosnoten. Niet heel spannend allemaal maar wel degelijk is het zo dat Acomo al sinds jaar en dag heel winstgevend is.

In zeker opzicht wel vergelijkbaar met Acomo hebben we zelf aandelen Euronext in bezit. Dit beursbedrijf geniet een sterke marktpositie vanwege de tendens naar monopolievorming: (ver)kopers zijn immers geneigd naar die plek te gaan waar zij hun producten - in geval van Euronext veelal aandelen en obligaties - tegen een zo scherp mogelijke prijs kunnen (ver)kopen.

Voor Acomo gaat goed beschouwd hetzelfde verhaal op, zij het dat bij Euronext zaken - denk naast de daadwerkelijke handel ook aan opslag, kwaliteitsbewaking en distributie - voornamelijk 'administratief' geregeld worden en bij Acomo 'in het echt'.

De analyse van Acomo vindt u zoals gezegd terug via de link hierboven.

* Een VEB-lidmaatschap is wellicht ook voor u nuttig en interessant. Ziet u deze link voor uitleg over de voordelen ervan, informatie over de lidmaatschapssoorten en de optie tot aanmelden.

Bedankt voor het lezen van dit artikel!

Onze populaire aandelenanalyseservice ValueSelections uitproberen? Ontvang onze maandelijkse analyses van drie aantrekkelijke value-aandelen in het vervolg zelf ook!

Gratis voorbeeldrapport downloaden