Van de auteurs van de bestseller
"Leer beleggen als Warren Buffett".

Het is niet altijd feest

Categorie

Het blijft wat vreemd: enerzijds een pandemie die de wereld inmiddels al meer dan een jaar in haar greep houdt en anderzijds amper faillissementen en aandelenmarkten op recordhoogte.

Maar omdat de onderliggende bedrijven - als groep bezien - voortdurend waarde creëren is het eigenlijk niet vreemd dat aandelenmarkten steeds weer nieuwe recordstanden bereiken. Wij zijn ervan overtuigd dat de huidige niveaus verbleken bij de niveaus die aandelenmarkten in de toekomst onvermijdelijk zullen behalen.

Ondanks onze optimistische, volgens ons realistische, kijk geldt uiteraard dat niet ieder afzonderlijk aandeel een succes wordt. En aandelenmarkten zelf fluctueren op de korte termijn uiteraard ook.

Waar de meeste beleggers met plotselinge fluctuaties opwaarts weinig moeite hebben is het goed eveneens bewust te zijn van fluctuaties neerwaarts - zeker nu, nu aandelen alweer zo'n tijd gestaag opwaarts tenderen.

Charlie Munger

Goed te weten: zelfs Berkshire Hathaway, een van de meest succesvolle aandelen van de afgelopen vijftig jaar, is liefst drie keer in koers gehalveerd. Charlie Munger, Buffett's zakenpartner, stelde in een video uit 2009 nu niet bepaald wakker te liggen van dergelijke halveringen (de video duurt circa 11 minuten).

Volgens Munger nemen beleggers met een solide strategie en een voldoende lange beleggingshorizon tussentijdse koersfluctuaties het best gewoon voor lief. Wij denken er exact zo over.

DISCLOSURE: Voor eigen rekening bezitten we aandelen Berkshire Hathaway.

Bedankt voor het lezen van dit artikel!

Onze populaire aandelenanalyseservice ValueSelections uitproberen? Ontvang onze maandelijkse analyses van drie aantrekkelijke value-aandelen in het vervolg zelf ook!

Gratis voorbeeldrapport downloaden