Van de auteurs van de bestseller
"Leer beleggen als Warren Buffett".

[Analyse] Vestas heeft de wind mee

Categorie

Graag delen we een fraai opgemaakte analyse van de Deense windturbinefabrikant Vestas die we onlangs hebben opgesteld voor Effect, het beleggersblad van de Vereniging van Effectenbezitters.* De analyse is hier te downloaden (PDF-bestand).

De prijs van energie vormt een belangrijk onderdeel van de competitieve positie van een land. Zo bezien stonden landen lang voor een dilemma: of kiezen voor hernieuwbare energie zoals wind en daarbij aan economisch welbevinden inleveren, of toch kiezen voor goedkopere, meer vervuilende vormen van energie zoals kolen of gas waarbij de negatieve externe effecten voor een belangrijk deel in andere landen terechtkomen.

Bovenstaand dilemma gaat niet langer op. Technologische ontwikkeling heeft ervoor gezorgd dat windenergie een steeds goedkopere methode van energieopwekking geworden is. En in veel gebieden is het inmiddels zo dat windenergie goedkoper is dan de fossiele alternatieven, zelfs zonder overheidssubsidies. Vestas is bij uitstek gepositioneerd om van deze ontwikkeling te profiteren.

Een VEB-lidmaatschap is wellicht ook voor u nuttig en interessant. Ziet u deze link voor uitleg over de voordelen ervan, informatie over de lidmaatschapssoorten en de optie tot aanmelden.

Bedankt voor het lezen van dit artikel!

Onze populaire aandelenanalyseservice ValueSelections uitproberen? Ontvang onze maandelijkse analyses van drie aantrekkelijke value-aandelen in het vervolg zelf ook!

Gratis voorbeeldrapport downloaden