Van de auteurs van de bestseller
"Leer beleggen als Warren Buffett".

[Video] Interview Bruce Greenwald

Categorie

Graag wijzen wij u op een interessant, recent interview met Bruce Greenwald (een van onze helden; deze video duurt circa 32 minuten).

Greenwald is een autoriteit op het gebied van value investing en als emeritus-hoogleraar verbonden aan Columbia Business School. Hij wordt wel de 'guru to Wall Street's gurus' genoemd en een aantal jaar geleden alweer volgden we het Value Investing Program van Columbia Business School in New York, toen nog gegeven door Bruce Greenwald zelf.

Niet enkel is Greenwald slim, eigengereid en scherpzinnig maar eveneens staat hij erom bekend geen blad voor de mond te nemen. In het interview stelt hij overtuigd dat Tesla, de fabrikant van elektrische auto's, geen schijn van kans heeft de automarkt over 20 jaar te domineren en over de inflatie op korte termijn stelt Greenwald dat deze 'brutal' zal zijn.

Aandelenmarkten zullen vermoedelijk goed blijven presteren, aldus Greenwald, omdat we pas halverwege een transformatie zijn die extreem gunstig is voor aandelen. Aardig wat dit betreft is de vergelijking die hij maakt met tractorfabrikant John Deere. De (digitale) transformatie die zich bij dit bedrijf al voorgedaan heeft is zich volgens Greenwald nu in de hele Amerikaanse economie aan het voltrekken.

Aan de orde komt ook de opmars van China als economische supermacht. Maar van China, zo stelt Greenwald die wel vaker een contraire visie heeft, heeft de Verenigde Staten 'absoluut niets' te vrezen. Dat standpunt licht hij uiteraard verder toe in de video die de moeite van het bekijken zeker waard is!

Bedankt voor het lezen van dit artikel!

Onze populaire aandelenanalyseservice ValueSelections uitproberen? Ontvang onze maandelijkse analyses van drie aantrekkelijke value-aandelen in het vervolg zelf ook!

Gratis voorbeeldrapport downloaden