Van de auteurs van de bestseller
"Leer beleggen als Warren Buffett".

[Analyse] Progressive is een aantrekkelijke verzekeraar

Categorie

Graag delen we een fraai opgemaakte analyse van de Amerikaanse autoverzekeraar Progressive die we onlangs hebben opgesteld voor Effect, het beleggersblad van de Vereniging van Effectenbezitters.* De analyse is hier te downloaden (PDF-bestand).

Progressive ondervond afgelopen jaar veel impact van de pandemie, maar dat was dan wel een zeer positieve impact. Er is namelijk veel minder gereden waardoor er ook veel minder ongelukken zijn gebeurd met als gevolg dat er ook veel minder claims waren.

Wat de waardering betreft hebben we op basis van redelijke aannames een koersdoel voor Progressive geschat voor over vijf jaar. Dat koersdoel, ook rekening houdend met dividend, ligt op ongeveer het dubbele van het huidige niveau wat een dubbelcijferig (verwacht) rendement impliceert. Uitleg over deze methode en onze aannames treft u in de analyse aan.

Een VEB-lidmaatschap is wellicht ook voor u nuttig en interessant. Ziet u deze link voor uitleg over de voordelen ervan, informatie over de lidmaatschapssoorten en de optie tot aanmelden.

Bedankt voor het lezen van dit artikel!

Onze populaire aandelenanalyseservice ValueSelections uitproberen? Ontvang onze maandelijkse analyses van drie aantrekkelijke value-aandelen in het vervolg zelf ook!

Gratis voorbeeldrapport downloaden