Van de auteurs van de bestseller
"Leer beleggen als Warren Buffett".

Vijf uitstekende analyses (van studenten)

Categorie

De nieuwe aandelenselecties voor het '5x5x5 Student Investment Fund' van de Amerikaanse Columbia Business School zijn bekend. Er zijn weer vijf nieuwe, zeer gedegen analyses beschikbaar - materiaal voor de liefhebber - waar we onderaan dit bericht naar verwijzen...

Unieke opzet

Het '5x5x5 Student Investment Fund', gestart met een gift van US $ 1,25 miljoen van de bekende value-belegger Tom Russo, is qua opzet uniek en is gericht op het eigen maken van de value beleggen-filosofie door de betrokken studenten.

Ieder jaar worden voor het fonds vijf nieuwe aandelen geselecteerd. En bij het aandragen van nieuwe voorstellen dienen studenten de motivatie in maximaal vijf punten duidelijk te maken. Aandelen die daadwerkelijk worden aangeschaft blijven vervolgens vijf jaar lang in het fonds opgenomen. Vandaar 5x5x5.

Na vijf jaar worden de vijf aankopen van vijf jaar eerder verkocht om met het aanvankelijke aankoopbedrag, aangepast voor inflatie, vijf nieuwe beleggingen te doen. De eventuele overwinst wordt als gift beschikbaar gesteld aan studenten die graag aan Columbia Business School willen studeren maar daarvoor zelf niet de benodigde gelden hebben.

De meeste beleggingsstudieclubs van universiteiten zijn, vaak onbedoeld, erg op de korte termijn gericht en daar schieten studenten wat betreft het opdoen van beleggingskennis amper iets mee op. De opzet van het '5x5x5'-fonds zorgt er daarentegen wel voor dat de betrokken studenten zich de value beleggen-theorie in de praktijk eigen kunnen maken.

Aardig te weten alvast: twee van de vijf geselecteerde aandelen dit jaar verschenen bij onszelf eveneens al op de radar: Vestas Wind Systems en Yum China. Bovendien is er voor het eerst ook een Nederlands bedrijf geselecteerd: ASML. De zeer gedegen analyses - zoals gezegd echt materiaal voor de liefhebber - zijn allemaal beschikbaar via deze link.

DISCLOSURE: Voor eigen rekening bezitten we aandelen Yum China.

Bedankt voor het lezen van dit artikel!

Onze populaire aandelenanalyseservice ValueSelections uitproberen? Ontvang onze maandelijkse analyses van drie aantrekkelijke value-aandelen in het vervolg zelf ook!

Gratis voorbeeldrapport downloaden