Van de auteurs van de bestseller
"Leer beleggen als Warren Buffett".

[Analyse] eBay wordt wakker

Categorie

Graag delen we een fraai opgemaakte analyse van e-commercebedrijf eBay die we onlangs hebben opgesteld voor Effect, het beleggersblad van de Vereniging van Effectenbezitters.* De analyse is hier te downloaden (PDF-bestand).

eBay is heel winstgevend (hoge return on invested capital) terwijl het aandeel relatief laag gewaardeerd is (hoge earnings yield). In dergelijke aandelen beleggen we graag mits er geen eenmalige zaken zijn die het beeld positief vertekend hebben en mits de vooruitzichten goed zijn.

Ongeveer een decennium heeft eBay slapend doorgebracht - de omzet nu is amper hoger dan tien jaar terug - maar onder aanvoering van een nieuwe bestuursvoorzitter veronderstellen wij dat het bedrijf ontwaakt. Over de verschillende veelbelovende initiatieven die de omzet- en winstgroei bij eBay moeten aanwakkeren leest u in onze analyse meer.

De analyse van eBay vindt u zoals gezegd terug via bovenstaande link.

DISCLOSURE: Voor eigen rekening bezitten we aandelen eBay.

Een VEB-lidmaatschap is wellicht ook voor u nuttig en interessant. Ziet u deze link voor uitleg over de voordelen ervan, informatie over de lidmaatschapssoorten en de optie tot aanmelden.

Bedankt voor het lezen van dit artikel!

Onze populaire aandelenanalyseservice ValueSelections uitproberen? Ontvang onze maandelijkse analyses van drie aantrekkelijke value-aandelen in het vervolg zelf ook!

Gratis voorbeeldrapport downloaden