Van de auteurs van de bestseller
"Leer beleggen als Warren Buffett".

Buffett's beste quotes

Categorie

Ze komen misschien over als tegeltjeswijsheden. Maar veel van Buffett's quotes bieden wel degelijk waardevolle inzichten voor beleggers. We verzamelden een aantal van zijn quotes die de moeite van het (her)lezen volgens ons zeker waard zijn...

BUFFETT'S STRATEGIE IN EEN NOTENDOP

"Het doel van een belegger zou simpelweg moeten zijn om, tegen een rationele prijs, een belang te nemen in een eenvoudig te begrijpen bedrijf waarvan de winst over 5, 10 en 20 jaar naar alle waarschijnlijkheid substantieel hoger ligt. Slechts heel enkel kom je een bedrijf tegen dat aan al deze criteria tegelijk voldoet. Koop dan ook - wanneer zo'n kans zich voordoet - flink wat aandelen en weersta de verleiding om aan de zijlijn te blijven staan. Vorm een portefeuille van bedrijven waarvan de gezamenlijke winst opwaarts tendeert en datzelfde zal uiteindelijk ook gaan gelden voor de waarde van de portefeuille zelf."

VOORKEUR VOOR KWALITEIT

"Het is veel beter een redelijke prijs voor een fantastisch bedrijf te betalen dan een fantastische prijs voor een redelijk bedrijf."

"Wie zich in een boot met chronische lekkage bevindt, besteedt zijn energie waarschijnlijk beter aan het vinden van een andere boot dan aan het dichten van de lekken."

VOORKEUR VOOR AANTREKKELIJKE PRIJZEN

"Het is beslist niet de vraag of je 15% rendement per jaar kunt maken door aandelen van goede bedrijven tegen aantrekkelijke prijzen te kopen. Andersom kan ook: een slecht rendement behalen door voor aandelen van diezelfde goede bedrijven een te hoge prijs te betalen. Veel beleggers beseffen niet dat prijs en rendement aan elkaar gekoppeld zijn: hoe hoger de prijs, hoe lager het rendement en vice versa. Zo simpel is het."

"Of het nu om aandelen of sokken gaat, ik houd ervan om te kopen in de uitverkoop."

"Ga nooit uit van een goede verkoopprijs. Zorg ervoor dat de aankoopprijs zo aantrekkelijk is dat zelfs een matige verkoopprijs nog een mooi resultaat oplevert."

FOCUS OP DE LANGE TERMIJN

"Koop alleen die aandelen waarbij je geen enkele moeite zou hebben om ze te moeten aanhouden mocht de aandelenbeurs de komende tien jaar gesloten zou zijn."

BELEGGEN VERSUS SPECULEREN

"Partijen die veel transacties doorvoeren als 'beleggers' betitelen is hetzelfde als iemand die regelmatig aan onenightstands doet een 'romanticus' noemen."

VERTROUWEN IN DE VRIJE MARKT

"In de twintigste eeuw heeft Amerika te maken gehad met twee wereldoorlogen en andere traumatische en dure militaire conflicten. Een depressie, ongeveer tien recessies, heftige schokken op de oliemarkt, een griepepidemie en het ontslag van een in ongenade geraakte president. En toch steeg de Dow Jones van 66 tot 11.497."

ONZEKERE TIJDEN

"Er wordt gezegd dat dit onzekere tijden zijn. Maar onzeker is het altijd. Ik bedoel, in de zomer van 2007 was het onzeker. En op 10 september 2001. En op 18 oktober 1987. Alleen beseften we dat toen niet."

"Op de beurs biedt de achteruitkijkspiegel altijd beter zicht dan de voorruit."

Bedankt voor het lezen van dit artikel!

Onze populaire aandelenanalyseservice ValueSelections uitproberen? Ontvang onze maandelijkse analyses van drie aantrekkelijke value-aandelen in het vervolg zelf ook!

Gratis voorbeeldrapport downloaden