Van de auteurs van de bestseller
"Leer beleggen als Warren Buffett".

[Video] Mohnish Pabrai over Alibaba

Categorie

Niet iedere belegging die wij doen wordt uiteindelijk een succes, en al zeker niet op korte termijn.

Een voorbeeld vormt Alibaba, de 'Amazon van China'. Voor ValuePortfolio kochten we op 12 april dit jaar aandelen Alibaba (voor US $ 237,86 per stuk) maar sindsdien is de koers vrijwel uitsluitend gedaald. Wij beoordelen Alibaba nu echter als des te aantrekkelijker gewaardeerd.

De koersdaling bij Alibaba - en bij Baidu en Tencent eveneens - hangt samen met een hele reeks aan maatregelen die door de Chinese overheid is afgekondigd. Beleggers deden aandelen van Chinese technologiebedrijven massaal van de hand. Zelf vragen we ons af of die maatregelen wel zo onredelijk zijn als kennelijk wordt verondersteld, en of de hierboven genoemde bedrijven er werkelijk veel last van zullen hebben.

Mohnish Pabrai, een succesvolle value-belegger die we in Omaha, Nebraska in de Verenigde Staten een aantal keer spraken, nam begin dit jaar een stevig belang in Alibaba, om dat belang vervolgens verder uit te breiden. In deze video legt Pabrai uit waarom Alibaba naar zijn idee zo'n bijzonder bedrijf is (de video duurt zo'n 10 minuten).

Uiteraard is het altijd verstandig om beleggingen in portefeuille te spreiden. Maar dat gesteld hebbende is het wel degelijk zo dat wij op dit moment weinig beleggingen zien die aantrekkelijker lijken te zijn dan de Chinese technologiebedrijven - Alibaba, Baidu en Tencent - momenteel.

DISCLOSURE: Voor eigen rekening bezitten we aandelen Alibaba, Baidu en Tencent (via Prosus).

Bedankt voor het lezen van dit artikel!

Onze populaire aandelenanalyseservice ValueSelections uitproberen? Ontvang onze maandelijkse analyses van drie aantrekkelijke value-aandelen in het vervolg zelf ook!

Gratis voorbeeldrapport downloaden