Van de auteurs van de bestseller
"Leer beleggen als Warren Buffett".

Pool Corp: een spetterende belegging

Categorie

Graag delen we een fraai opgemaakte analyse van Pool Corporation die we onlangs hebben opgesteld voor Effect, het beleggersblad van de Vereniging van Effectenbezitters.* De analyse is te downloaden via deze link (PDF-bestand).

Zwembadenverkoper Pool is een bedrijf dat we zelf al zo'n 15 jaar op de rader hebben maar aandelen ervan kochten we nooit. Waarom Pool zo'n mooi bedrijf is lichten we in onze analyse nader toe.

Aardig alvast te weten: gestuwd door de pandemie - en de gedwongen sluiting van publieke zwembaden en spa's - zit het aantal private zwembaden in de lift. Daar zal Pool nog jarenlang van profiteren, vanwege de toekomstige bestedingen aan onderhoud en reparaties.

Wie als hobby een klassieke auto kocht die bij nader inzien toch wat duur in onderhoud blijkt kan die wel verkopen. Maar voor een eenmaal aangelegd zwembad geldt dit eigenlijk niet. De keuze is dan de vrij stevige kosten van onderhoud en reparaties toch maar voor lief te nemen of een vies zwembad in de achtertuin te accepteren met geelgroen water. Of verhuizen.

De analyse van Pool Corporation vindt u zoals gezegd terug via bovenstaande link.

Een VEB-lidmaatschap is wellicht ook voor u nuttig en interessant. Ziet u deze link voor uitleg over de voordelen ervan, informatie over de lidmaatschapssoorten en de optie tot aanmelden.

Bedankt voor het lezen van dit artikel!

Onze populaire aandelenanalyseservice ValueSelections uitproberen? Ontvang onze maandelijkse analyses van drie aantrekkelijke value-aandelen in het vervolg zelf ook!

Gratis voorbeeldrapport downloaden