Van de auteurs van de bestseller
"Leer beleggen als Warren Buffett".

PepsiCo: een smakelijke en solide belegging

Categorie

Graag delen we een fraai opgemaakte analyse van PepsiCo die we onlangs hebben opgesteld voor Effect, het beleggersblad van de Vereniging van Effectenbezitters.* De analyse is te downloaden via deze link (PDF-bestand).

PepsiCo is vooral bekend van de Pepsi-Cola, maar het zijn de relatief sterk groeiende snackverkopen die goed zijn voor meer dan de helft van de omzet. En voor een zelfs nog wat groter deel van de winst.

De interesse onder consumenten in ongezonde frisdranken en snacks is wat tanende en een verder aandachtspunt vormt toenemende regulering, bijvoorbeeld op het vlak van marketing. Maar uiteraard zit PepsiCo niet stil. Bestaande proposities (merken) worden regelmatig aangepast om bij de tijd te blijven. En onze inschatting is dat PepsiCo eigenlijk van vrijwel al z'n producten wel gezonde(re) varianten zou kunnen produceren.

In de analyse zelf lichten we toe waarom het niet onredelijk is van PepsiCo de komende jaren een rendement te verwachten dat (laag) in de dubbele cijfers ligt.

Deze analyse van PepsiCo vindt u zoals gezegd terug via bovenstaande link.

Een VEB-lidmaatschap is wellicht ook voor u nuttig en interessant. Ziet u deze link voor uitleg over de voordelen ervan, informatie over de lidmaatschapssoorten en de optie tot aanmelden.

Bedankt voor het lezen van dit artikel!

Onze populaire aandelenanalyseservice ValueSelections uitproberen? Ontvang onze maandelijkse analyses van drie aantrekkelijke value-aandelen in het vervolg zelf ook!

Gratis voorbeeldrapport downloaden