Van de auteurs van de bestseller
"Leer beleggen als Warren Buffett".

Black & Decker en het Lindy-effect

Categorie

Graag delen we een fraai opgemaakte analyse van gereedschapsmaker Stanley Black & Decker die we onlangs hebben opgesteld voor Effect, het beleggersblad van de Vereniging van Effectenbezitters.* De analyse is te downloaden via deze link (PDF-bestand).

De oorsprong van Stanley Black & Decker gaat terug tot 1843. De afgelopen 145 jaar is er ieder jaar dividend uitgekeerd door de onderneming en inmiddels is het dividend al 54 jaar lang achter elkaar verder verhoogd.

Als belegger is het geen gek idee wat extra aandacht te hebben voor bedrijven die al heel lang bestaan, vanwege het zogeheten Lindy-effect. Dit effect veronderstelt dat de verwachte resterende levensduur van onder meer bedrijven ongeveer gelijk is aan de huidige leeftijd ervan.

Dat Stanley Black & Decker al zo lang bestaat en dat er al zo lang dividend wordt uitgekeerd hangt samen met competitieve voordelen die in de loop der tijd zijn opgebouwd. In onze analyse, beschikbaar via bovenstaande link, gaan we hier nader op in.

Een VEB-lidmaatschap is wellicht ook voor u nuttig en interessant. Ziet u deze link voor uitleg over de voordelen ervan, informatie over de lidmaatschapssoorten en de optie tot aanmelden.

DISCLOSURE: Voor eigen rekening bezitten we aandelen Stanley Black & Decker.

Bedankt voor het lezen van dit artikel!

Onze populaire aandelenanalyseservice ValueSelections uitproberen? Ontvang onze maandelijkse analyses van drie aantrekkelijke value-aandelen in het vervolg zelf ook!

Gratis voorbeeldrapport downloaden