Van de auteurs van de bestseller
"Leer beleggen als Warren Buffett".

Artikel in de Telegraaf

Categorie

Afgelopen weekend werden we geciteerd in een artikel in De Telegraaf, over het groeiende aantal ouders dat belegt voor hun kind(eren). Wij menen dat dit heel verstandig is. Het artikel is beschikbaar via deze link (PDF-bestand).

In het voorbeeld dat in het artikel wordt gegeven wordt uitgegaan van een eenmalige inleg van EUR 10.000,- en 1% rendement bij sparen en 5% bij beleggen. Bij sparen zou de inleg na 18 jaar zijn uitgegroeid tot bijna EUR 12.000,- en bij beleggen met 5% tot ruim het dubbele daarvan, namelijk meer dan EUR 24.000,-.

Garanties bij beleggen zijn er uiteraard niet maar bij jaarlijks 10% rendement - het rendement dat het gespreid beleggen in aandelen over langere periodes ongeveer oplevert - zou EUR 10.000,- zelfs uitgroeien tot ruim EUR 55.000,-.

Toegegeven, vanwege inflatie is de koopkracht van die mogelijke EUR 55.000,- over 18 jaar wel een stuk minder dan vandaag. Maar dat geldt natuurlijk evenzo voor de opbrengsten van het goedbedoelde spaarpotje waarvoor geld jarenlang 'veilig' op een spaarrekening is weggezet...

Bedankt voor het lezen van dit artikel!

Onze populaire aandelenanalyseservice ValueSelections uitproberen? Ontvang onze maandelijkse analyses van drie aantrekkelijke value-aandelen in het vervolg zelf ook!

Gratis voorbeeldrapport downloaden