Van de auteurs van de bestseller
"Leer beleggen als Warren Buffett".

Artikel in de Telegraaf

Categorie

"Someone's sitting in the shade today because someone planted a tree a long time ago." - Warren Buffett


Afgelopen week zijn we geciteerd in een artikel in De Telegraaf (PDF-link) ter gelegenheid van het feit dat Warren Buffett bijna op de dag af 80 jaar geleden zijn eerste aandeel kocht.

Inmiddels is Buffett 91 jaar en zijn eerste aandelen kocht hij toen hij 11 jaar was. Een grapje dat Buffett wel eens maakt is dat hij zijn hele leven spijt gehad van die eerste elf jaar, toen hij nog niet belegde.

De factor tijd is bij beleggen van groot belang, evenals beginkapitaal en rendement. De combinatie van deze drie factoren verklaart dat Buffett kon uitgroeien tot de rijkste man ter wereld.

Maar zelfs zonder enig beginkapitaal is financiële vrijheid een kwestie van tijd voor wie onder zijn stand leeft, een redelijk rendement haalt en geduld heeft.

Het gegeven dat tijd zo’n belangrijke factor is wordt lang niet door iedereen met beide handen aangegrepen (jongeren hebben het in overvloed maar maken er maar weinig gebruik van). Een lange beleggingshorizon is eveneens van toepassing voor wie niet enkel aan de eigen financiële toekomst denkt maar in generaties. Zo stelde Charlie Munger, Buffett’s 98-jarige zakenpartner, nog niet eens zo lang geleden weer een mooie belegging voor de lange termijn te hebben gedaan...

Bedankt voor het lezen van dit artikel!

Onze populaire aandelenanalyseservice ValueSelections uitproberen? Ontvang onze maandelijkse analyses van drie aantrekkelijke value-aandelen in het vervolg zelf ook!

Gratis voorbeeldrapport downloaden