Van de auteurs van de bestseller
"Leer beleggen als Warren Buffett".

De veranderende wereldorde (Ray Dalio)

Categorie

Zelf richten we ons bovenal op individuele aandelen en bedrijven. Dit neemt niet weg dat we u graag wijzen op een erg interessante videoanimatie van Ray Dalio over de veranderende wereldorde (de video duurt circa 43 minuten).

Ray Dalio is oprichter van Bridgewater Associates, 's werelds grootste investeringsfonds. Hij heeft zich verdiept in de opkomst en ondergang van wereldmachten gedurende de afgelopen 500 jaar.

Aardig is de aandacht die Dalio besteedt aan Nederland toen het ten tijde van de Gouden Eeuw het economische centrum van de wereld was. Maar Nederland werd voorbijgestreefd door de Britten, de Britten door de Amerikanen en de Amerikanen spoedig door de Chinezen.

Dalio gaat in de videoanimatie onder meer in op de periode waarbij de ene wereldmacht in verval raakt en wordt ingehaald door een andere. En op de lessen die daaruit te trekken zijn. Een interessante video die het bekijken zeker de moeite waard maakt.

Bedankt voor het lezen van dit artikel!

Onze populaire aandelenanalyseservice ValueSelections uitproberen? Ontvang onze maandelijkse analyses van drie aantrekkelijke value-aandelen in het vervolg zelf ook!

Gratis voorbeeldrapport downloaden