Van de auteurs van de bestseller
"Leer beleggen als Warren Buffett".

Five Below: de Action van de Verenigde Staten

Categorie

Graag delen we een fraai opgemaakte analyse met u van Five Below, de Action van de Verenigde Staten. Deze analyse stelden we onlangs op voor Effect, het beleggersblad van de Vereniging van Effectenbezitters.* De analyse is hier te downloaden (PDF-bestand).

Zelf zijn we - in navolging van Warren Buffett - wat terughoudend met het beleggen in retailers. Dit omdat een goede competitieve positie er vlot kan verdwijnen, door concurrenten die simpelweg zaken kopiëren maar eveneens door veranderende consumentenvoorkeuren.

Desondanks is het wel degelijk zo dat een retailer met een succesvol concept flink kan opschalen in een uitgestrekt land als de Verenigde Staten. En dat Five Below op dit moment succesvol is staat buiten kijf.

Zo kost het Five Below ongeveer US $ 300.000 om een nieuw filiaal te openen. Dat terwijl een filiaal van Five Below in het eerste jaar gemiddeld al een winst oplevert van US $ 450.000. Geen wonder dus dat Five Below volop wil gaan inzetten op het openen van nieuwe filialen.

Een VEB-lidmaatschap is wellicht ook voor u nuttig en interessant. Ziet u deze link voor uitleg over de voordelen ervan, informatie over de lidmaatschapssoorten en de optie tot aanmelden.

Bedankt voor het lezen van dit artikel!

Onze populaire aandelenanalyseservice ValueSelections uitproberen? Ontvang onze maandelijkse analyses van drie aantrekkelijke value-aandelen in het vervolg zelf ook!

Gratis voorbeeldrapport downloaden