Van de auteurs van de bestseller
"Leer beleggen als Warren Buffett".

Royal Unibrew: interessante brouwer

Categorie

Graag delen we een fraai opgemaakte analyse met u van Royal Unibrew, de Deense brouwerijgroep. Deze analyse stelden we onlangs op voor Effect, het beleggersblad van de Vereniging van Effectenbezitters.* De analyse is hier te downloaden (PDF-bestand).

De drankenmarkt groeit weinig maar desondanks weet Royal Unibrew de omzet jaarlijks toch stevig te verhogen. Dit onder meer door af en toe overnames te doen maar ook door te focussen op die segmenten van de drankenmarkt die nog wel groei laten zien. Denk wat bier betreft aan speciaalbieren, lokale merken en premiumbieren, en aan alcoholvrij en alcoholarm bier.

Wat frisdrank betreft is het zo dat met name frisdranken met weinig of geen toegevoegde suiker aan populariteit winnen. En energiedranken - ook daar houdt Royal Unibrew zich mee bezig - winnen eveneens aan populariteit.

Een VEB-lidmaatschap is wellicht ook voor u nuttig en interessant. Ziet u deze link voor uitleg over de voordelen ervan, informatie over de lidmaatschapssoorten en de optie tot aanmelden.

 

Bedankt voor het lezen van dit artikel!

Onze populaire aandelenanalyseservice ValueSelections uitproberen? Ontvang onze maandelijkse analyses van drie aantrekkelijke value-aandelen in het vervolg zelf ook!

Gratis voorbeeldrapport downloaden