Van de auteurs van de bestseller
"Leer beleggen als Warren Buffett".

JD.com: de Amazon van China

Categorie

Graag delen we een fraai opgemaakte analyse met u van de Amazon van China: JD.com. Deze analyse stelden we onlangs op voor Effect, het beleggersblad van de Vereniging van Effectenbezitters.* De analyse is hier te downloaden (PDF-bestand).

Zelf bezitten we aandelen Amazon.com. Los van Amazon's cloud-divisie - waar we erg optimistisch over zijn - groeit de markt voor e-commerce nog altijd stevig verder. De pandemie heeft als het ware wat toekomstige omzetgroei naar voren gehaald waardoor de groei nu enkele kwartalen vrij laag zal zijn om vervolgens weer toe te nemen tot circa 20%.

Om in een uitgestrekt land heel vlot te kunnen bezorgen is een netwerk van distributiecentra essentieel. En dat maakt het logisch te verwachten dat de markt tendeert naar een of slechts enkele spelers zoals Amazon in de Verenigde Staten.

De Chinese markt voor e-commerce is meer gefragmenteerd dan de Amerikaanse maar het is JD.com dat nog de meeste gelijkenissen vertoont met Amazon (JD.com heeft overigens geen clouddivisie).

Door dezelfde schaal- en netwerkeffecten als bij Amazon verwachten we dat de positie van JD.com in China steeds sterker wordt en dat dit bedrijf over enige tijd bijzonder winstgevend zal zijn.

De analyse van JD.com treft u zoals aangegeven aan via de link hierboven.

DISCLOSURE: Voor eigen rekening bezitten we aandelen Amazon.

Een VEB-lidmaatschap is wellicht ook voor u nuttig en interessant. Ziet u deze link voor uitleg over de voordelen ervan, informatie over de lidmaatschapssoorten en de optie tot aanmelden.

Bedankt voor het lezen van dit artikel!

Onze populaire aandelenanalyseservice ValueSelections uitproberen? Ontvang onze maandelijkse analyses van drie aantrekkelijke value-aandelen in het vervolg zelf ook!

Gratis voorbeeldrapport downloaden