Van de auteurs van de bestseller
"Leer beleggen als Warren Buffett".

Prima analyse van Berkshire Hathaway

Categorie

Graag willen we u wijzen op een uitstekende analyse van Buffett's investeringsvehikel Berkshire Hathaway (PDF-bestand).

Intrinsieke waarde

In de analyse wordt een schatting gemaakt van de intrinsieke waarde. Zelf gaven we eerder al wel eens aan dat Warren Buffett kampt met flinke schaalnadelen. Daardoor zal de intrinsieke waarde van Berkshire Hathaway nog hooguit enkele procenten sneller toenemen dan het gemiddelde van de aandelenmarkt.

Toch kunnen beleggers in aandelen Berkshire af en toe een rendement behalen dat duidelijk hoger is dan de toename van de intrinsieke waarde alleen. Dat is het geval wanneer aandelen gekocht kunnen worden tegen een prijs die onder de intrinsieke waarde ligt, in de veronderstelling dat de prijs (koers) uiteindelijk weer richting de intrinsieke waarde tendeert.

De beurskoers van Berkshire Hathaway is sinds de recordstand van eerder dit jaar zo'n 25% gezakt. Wij vermoeden dat Buffett van de gelegenheid gebruikmaakt om flink eigen aandelen in te kopen. En wanneer eigen aandelen ingekocht worden tegen een koers die onder de intrinsieke waarde ligt dan stuwt dat de intrinsieke waarde van de aandelen die resteren weer extra...

Bedankt voor het lezen van dit artikel!

Onze populaire aandelenanalyseservice ValueSelections uitproberen? Ontvang onze maandelijkse analyses van drie aantrekkelijke value-aandelen in het vervolg zelf ook!

Gratis voorbeeldrapport downloaden