Van de auteurs van de bestseller
"Leer beleggen als Warren Buffett".

Gedegen analyses (van studenten)

Categorie

De vijf nieuwe selecties voor het '5x5x5 Student Investment Fund' van de Amerikaanse Columbia Business School zijn bekend. Van vier van deze vijf geselecteerde aandelen zijn gedegen analyses beschikbaar waar we onderaan dit bericht naar verwijzen...

Slimme opzet

Het '5x5x5 Student Investment Fund', gestart met een gift van US $ 1,25 miljoen van de bekende value-belegger Tom Russo, is zo opgezet dat de betrokken studenten zich de value beleggen-filosofie eigen kunnen maken.

Elk jaar worden vijf nieuwe aandelen geselecteerd. En bij het aandragen van nieuwe voorstellen dienen studenten hun motivatie in maximaal vijf punten duidelijk te maken. En eenmaal aangeschaft blijven de aandelen vervolgens vijf jaar lang in het fonds opgenomen. Vandaar 5x5x5.

Aan het einde van de vijf jaar worden de aankopen van vijf jaar eerder verkocht om met het aanvankelijke aankoopbedrag, aangepast voor inflatie, vijf nieuwe aankopen te doen. De eventuele overwinst wordt als gift beschikbaar gesteld aan studenten die aan Columbia Business School willen studeren maar daarvoor zelf niet de middelen hebben.

De meeste beleggingsstudieclubs van universiteiten zijn - vaak onbedoeld - erg op de korte termijn gericht en daar schieten studenten wat betreft het opdoen van beleggingskennis weinig mee op. Het '5x5x5'-fonds is zoals genoemd juist zo opgezet dat de betrokken studenten zich de value beleggen-theorie in de praktijk eigen kunnen maken.

De vijf geselecteerde aandelen voor dit jaar (Avalara, Charter, Entegris, MSCI en Paycom) zijn namen waar we zelf weinig bekend mee zijn maar waar we ons zeker nader in willen gaan verdiepen. De gedegen analyses bieden hiervoor een prima aanzet.

 

Bedankt voor het lezen van dit artikel!

Onze populaire aandelenanalyseservice ValueSelections uitproberen? Ontvang onze maandelijkse analyses van drie aantrekkelijke value-aandelen in het vervolg zelf ook!

Gratis voorbeeldrapport downloaden