Van de auteurs van de bestseller
"Leer beleggen als Warren Buffett".

De wiskunde van aandeleninkoop

Categorie

"Pay close attention to the cannibals - the businesses that are eating themselves by buying back their stock." - Charlie Munger

Het is misschien iets voor de liefhebber, maar graag wijzen we u op een erg interessante presentatie van Mohnish Pabrai onlangs over de kannibalen op de beurs. Daarmee doelt hij op bedrijven die voortdurend eigen aandelen inkopen en wat dikwijls heel aantrekkelijke beleggingen blijken.

AutoZone* bijvoorbeeld, een Amerikaanse retailer van auto-onderdelen, is momenteel in termen van koers/winst-verhouding precies even duur als in 1998. Maar desondanks noteert de koers nu een factor 80 hoger verklaard door een toename van de winst gecombineerd met forse aandeleninkoop.

In deze videopresentatie laat de bekende value-belegger Mohnish Pabrai zien welk type bedrijven met name interessant is wanneer het aankomt op aandeleninkoop (en welk type niet). En aan de hand van een wiskundige formule laat hij zien hoe de impact ervan op termijn te ramen is. De video duurt maar liefst 1 uur en 46 minuten. Het interessantst echter is de presentatie van Pabrai gedurende de eerste 39 minuten. Daarna volgt een vraag- en antwoordsessie met studenten.

De sheets die in de video worden getoond zijn hier beschikbaar (PDF-bestand).

Net als Pabrai (en Munger) zijn wij zelf erg gecharmeerd van de kannibalen op de beurs. Het bekijken van de presentatie en / of het doornemen van de sheets is beslist een aanrader.

* DISCLOSURE: Voor eigen rekening bezitten we aandelen AutoZone.

Bedankt voor het lezen van dit artikel!

Onze populaire aandelenanalyseservice ValueSelections uitproberen? Ontvang onze maandelijkse analyses van drie aantrekkelijke value-aandelen in het vervolg zelf ook!

Gratis voorbeeldrapport downloaden