Van de auteurs van de bestseller
"Leer beleggen als Warren Buffett".

Analyse cadeau: Netflix

Categorie

Graag delen we deze week een fraai opgemaakte analyse van Netflix, de populaire aanbieder van straeming video (PDF-bestand). Deze analyse stelden we onlangs op voor Effect, het beleggersblad van de Vereniging van Effectenbezitters.*

Aandelenmarkten hebben zoals bekend een nogal zwak jaar achter de rug. En dat geldt in het bijzonder voor aandelen van bedrijven in de technologiehoek, met name bedrijven die flink profiteerden van de pandemie.

Een voorbeeld is Netflix - de populaire aanbieder van streaming video - waarin we zelf overigens geen positie hebben momenteel. De koers van Netflix daalde bijna 80% (!) tussen eind vorig jaar en halverwege dit jaar, en sindsdien heeft enige koersherstel plaatsgevonden.

Waar beleggers eind vorig jaar wel heel optimistisch waren over Netflix is dit jaar het omgekeerde het geval wat het aandeel voldoende interessant maakt om toch eens nader te bekijken.

De analyse van Netflix is zoals aangegeven te downloaden via bovenstaande link.

Een VEB-lidmaatschap is wellicht ook voor u nuttig en interessant. Ziet u deze link voor uitleg over de voordelen ervan, informatie over de lidmaatschapssoorten en de optie tot aanmelden.

Bedankt voor het lezen van dit artikel!

Onze populaire aandelenanalyseservice ValueSelections uitproberen? Ontvang onze maandelijkse analyses van drie aantrekkelijke value-aandelen in het vervolg zelf ook!

Gratis voorbeeldrapport downloaden