Van de auteurs van de bestseller
"Leer beleggen als Warren Buffett".

Analyse cadeau: Planet Fitness

Categorie

Graag delen we een fraai opgemaakte analyse van de Amerikaanse sportschooluitbater Planet Fitness. Deze analyse stelden we onlangs op voor Effect, het beleggersblad van de Vereniging van Effectenbezitters.* De analyse is te via deze link (PDF-bestand).

Planet Fitness is enigszins te vergelijken met het Nederlandse Basic-Fit. Enkel liggen de tarieven bij Planet Fitness nog een stuk lager. Zulke heel lage tarieven zijn mogelijk omdat met de aanmelding van een nieuw lid amper zogeheten variabele kosten gemoeid zijn.

Waar veel fitnesscentra zich qua marketing op sporters richten, richt Planet Fitness zich juist op niet-sporters. Die laatste groep is beduidend groter. De al genoemde heel lage tarieven maakt dat er nauwelijks een drempel is om Planet Fitness eens uit te proberen. En - wanneer de animo om te sporten begint af te nemen - evenmin grote noodzaak het lidmaatschap vlot op te zeggen...

De analyse van Planet Fitness is zoals aangegeven te downloaden via bovenstaande link.

Een VEB-lidmaatschap is wellicht ook voor u nuttig en interessant. Ziet u deze link voor uitleg over de voordelen ervan, informatie over de lidmaatschapssoorten en de optie tot aanmelden.

Bedankt voor het lezen van dit artikel!

Onze populaire aandelenanalyseservice ValueSelections uitproberen? Ontvang onze maandelijkse analyses van drie aantrekkelijke value-aandelen in het vervolg zelf ook!

Gratis voorbeeldrapport downloaden