Van de auteurs van de bestseller
"Leer beleggen als Warren Buffett".

Analyse cadeau: The Toro Company

Categorie

Graag delen we een fraai opgemaakte analyse van het Amerikaanse bedrijf The Toro Company. Dit bedrijf is te vergelijken met de bekende tractorfabrikant Deere & Company maar de apparaten zijn dan wel een slag kleiner. De analyse stelden we onlangs op voor Effect, het beleggersblad van de Vereniging van Effectenbezitters*, en is te downloaden via deze link (PDF-bestand).

Het klinkt misschien wat vreemd maar eigenlijk is het juist heel logisch: als belegger krijg je uiteindelijk precies het rendement van de onderliggende belegging (lees: de verandering van de winst) plus of min de verandering in waardering (lees: de verandering in koers/winst-verhouding). Eventueel aangevuld nog met dividend.

Van een belegging die onderliggend niets opbrengt - goud bijvoorbeeld - is kortom logischerwijs geen rendement te verwachten.

En van een bedrijf waarvan de winst jaarlijks 10% stijgt is bij een onveranderde waardering eveneens een rendement van 10% te verwachten. Voorgaande verklaart dat we zelf uitsluitend beleggen in sterke bedrijven met goede vooruitzichten wanneer die bescheiden gewaardeerd zijn.

Een voorbeeld van een bedrijf waarvan voor de komende jaren een jaarlijkse winstgroei van zo'n 10% wordt voorzien en welke we als aantrekkelijk gewaardeerd beoordelen is The Toro Company. De analyse van dit bedrijf is zoals aangegeven beschikbaar via bovenstaande link.

Een VEB-lidmaatschap is wellicht ook voor u nuttig en interessant. Ziet u deze link voor uitleg over de voordelen ervan, informatie over de lidmaatschapssoorten en de optie tot aanmelden.

Bedankt voor het lezen van dit artikel!

Onze populaire aandelenanalyseservice ValueSelections uitproberen? Ontvang onze maandelijkse analyses van drie aantrekkelijke value-aandelen in het vervolg zelf ook!

Gratis voorbeeldrapport downloaden