Van de auteurs van de bestseller
"Leer beleggen als Warren Buffett".

Te gast bij NPO Radio 1

Categorie

Naar aanleiding van de kwartaalcijfers van Berkshire Hathaway - wij zijn aandeelhouder - was ondergetekende maandagmiddag in Hilversum te gast bij het Radio 1-programma 'Geld of je leven'. Het gesprek is via deze link terug te luisteren (het fragment duurt circa 15 minuten).

Prima cijfers maar aandeel minder aantrekkelijk

Berkshire's cijfers waren, met een kwartaalwinst van US $ 35,9 miljard, indrukwekkend. Het grootste deel van die winst hangt samen met de beleggingen die afgelopen kwartaal per saldo US $ 25,9 miljard meer waard werden.

Geschoond voor de beleggingen kwam de winst van de dochterbedrijven uit op US $ 10 miljard. Dat is 6,6% meer dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar.

Met het stijgen van de beurzen daalt Buffett's enthousiasme voor aandelen. Sterker, afgelopen kwartaal is er bij Berkshire per saldo voor US $ 8 miljard aan aandelenbeleggingen verkocht.

En waar Buffett in 2020 en 2021 veel geld besteedde aan de inkoop van eigen aandelen, en ook nog in het eerst kwartaal van dit jaar, is hij daarover eveneens minder enthousiast geworden. Het bedrag besteed aan de inkoop van eigen aandelen lag afgelopen kwartaal bijna 75% lager vergeleken met het eerste kwartaal van dit jaar.

Berkshire Hathaway is en blijft een extreem solide bedrijf. Maar met het stijgen van de beurskoers tot recordhoogte begint de waardering onderhand wel minder aantrekkelijk te worden. Wij blijven onze positie in Berkshire Hathaway voorlopig aanhouden maar zijn op de huidige niveaus niet geneigd om deze uit te breiden.

DISCLOSURE: Voor eigen rekening bezitten we aandelen Berkshire Hathaway.

Bedankt voor het lezen van dit artikel!

Onze populaire aandelenanalyseservice ValueSelections uitproberen? Ontvang onze maandelijkse analyses van drie aantrekkelijke value-aandelen in het vervolg zelf ook!

Gratis voorbeeldrapport downloaden