Van de auteurs van de bestseller
"Leer beleggen als Warren Buffett".

D'Ieteren Group: interessante holding

Categorie

Graag delen we een fraai opgemaakte analyse van de Belgische holding D'Ieteren Group. Deze analyse stelden we onlangs op voor Effect, het beleggersblad van de Vereniging van Effectenbezitters*, en is te downloaden via deze link hieronder (PDF-bestand).

Zelf zijn wij vooral gecharmeerd van het 50,01%-belang van D'Ieteren in Belron. Belron is het bedrijf achter een heel aantal autoruitschadeherstelbedrijven, waaronder ook Carglass. De vraag naar autoruitschadeherstel is weinig cyclisch en het gegeven dat autoruiten alsmaar complexer worden speelt bedrijven als Carglass in de kaart.

De waarde van het 50,01%-belang in het niet-beursgenoteerde Belron schatten wij ongeveer gelijk aan de totale beurswaarde van D'Ieteren. Maar daarnaast is er nog sprake van een vijftal andere deelnemingen en een netto cashpositie, wat D'Ieteren voldoende interessant maakt om eens nader te onderzoeken.

Een VEB-lidmaatschap is wellicht ook voor u nuttig en interessant. Ziet u deze link voor uitleg over de voordelen ervan, informatie over de lidmaatschapssoorten en de optie tot aanmelden.

Bedankt voor het lezen van dit artikel!

Onze populaire aandelenanalyseservice ValueSelections uitproberen? Ontvang onze maandelijkse analyses van drie aantrekkelijke value-aandelen in het vervolg zelf ook!

Gratis voorbeeldrapport downloaden