Van de auteurs van de bestseller
"Leer beleggen als Warren Buffett".

[Analyse cadeau] Dollar General nu zelf een koopje?

Categorie

Graag delen we een fraai opgemaakte analyse van de Dollar General. Deze analyse stelden we onlangs op voor Effect, het beleggersblad van de Vereniging van Effectenbezitters*, en is te downloaden via deze link (PDF-bestand).

Een categorie aandelen die veel value-beleggers met interesse volgen zijn aandelen die recent heel stevig zijn gedaald. Een voorbeeld momenteel vormt de Amerikaanse retailer Dollar General waarvan de koers het voorbije jaar ruimschoots gehalveerd is.

Hoewel Dollar General absoluut met tegenwind te maken heeft, is ook zeker niet uit te sluiten dat het Dollar General-vliegwiel spoedig weer in beweging komt. Het gaat daarbij om de combinatie van een toename van het aantal filialen, hogere verkopen per filiaal en een herstellende marge. Combineer bovenstaande met een eveneens hogere koers/winst-verhouding en duidelijk zal zijn dat zich hier heel wel mogelijk een interessante kans voor beleggers voordoet...

Een VEB-lidmaatschap is wellicht ook voor u nuttig en interessant. Ziet u deze link voor uitleg over de voordelen ervan, informatie over de lidmaatschapssoorten en de optie tot aanmelden.

Bedankt voor het lezen van dit artikel!

Onze populaire aandelenanalyseservice ValueSelections uitproberen? Ontvang onze maandelijkse analyses van drie aantrekkelijke value-aandelen in het vervolg zelf ook!

Gratis voorbeeldrapport downloaden