Van de auteurs van de bestseller
"Leer beleggen als Warren Buffett".

Estee Lauder: aantrekkelijk beautybedrijf

Categorie

Graag delen we een fraai opgemaakte analyse van cosmeticabedrijf The Estée Lauder Companies. Deze analyse stelden we recent op voor Effect, het beleggersblad van de Vereniging van Effectenbezitters*, en is te downloaden via deze link (PDF-bestand).

Van de dure make-up, parfums en huidproducten van Estée Lauder zal er rond deze feestdagen vast weer veel verkocht worden. En ondanks stevig koersherstel recent is het toch opmerkelijk dat dit aandeel nog altijd ruim 50% lager noteert vergeleken met het koersniveau van twee jaar geleden.

Estée Lauder heeft last van het feit dat Chinezen het laten afweten, maar wij zien dit zelf toch vooral als een tijdelijke verkoopdip. Onderliggend is Estée Lauder structureel heel winstgevend.

Ondanks de koerscrash van de voorbije twee jaar lijkt het aandeel in termen van earnings yield (zie het kader in de PDF) nog steeds weinig interessant. Maar gecorrigeerd voor de Chinese perikelen, forse investeringen van Estée Lauder zelf in Azië en alvast een paar jaar vooruitkijkend lijkt het aandeel toch wel degelijk aantrekkelijk...

Een VEB-lidmaatschap is wellicht ook voor u nuttig en interessant. Ziet u deze link voor uitleg over de voordelen ervan, informatie over de lidmaatschapssoorten en de optie tot aanmelden.

Bedankt voor het lezen van dit artikel!

Onze populaire aandelenanalyseservice ValueSelections uitproberen? Ontvang onze maandelijkse analyses van drie aantrekkelijke value-aandelen in het vervolg zelf ook!

Gratis voorbeeldrapport downloaden