Van de auteurs van de bestseller
"Leer beleggen als Warren Buffett".

Leuke animatie (die niemand nog zag)

Categorie

Graag wijzen we u op een leuke, zeer weinig bekeken animatie op YouTube over het zogeheten Ratchet-effect (deze video duurt circa 2 minuten).

In de korte animatie zijn twee roltrappen te zien. De ene roltrap loopt continu omlaag. De andere eveneens, maar schoksgewijs. Leg een bal op een van beide roltrappen en uiteraard beweegt deze mee omlaag. Maar worden de beide roltrappen over elkaar geplaatst - bekijk hiervoor de animatie - dan blijkt dat de bal juist omhoog beweegt.

De animatie sluit aan bij het maandelijkse herbalanceren van ValueMachinesFund waarmee we beogen bewegelijkheid te oogsten. Anders dan in de animatie trachten we uiteraard om niet te beleggen in zaken die alsmaar dalen. Maar juist wel in aantrekkelijk gewaardeerde aandelen van sterke bedrijven met goede vooruitzichten die naar verwachting alsmaar verder opwaarts tenderen.

Een eerder bericht dat we over herbalanceren schreven is hier terug te vinden.

Bedankt voor het lezen van dit artikel!

Onze populaire aandelenanalyseservice ValueSelections uitproberen? Ontvang onze maandelijkse analyses van drie aantrekkelijke value-aandelen in het vervolg zelf ook!

Gratis voorbeeldrapport downloaden