Van de auteurs van de bestseller
"Leer beleggen als Warren Buffett".

Fairfax is een mini-Berkshire Hathaway

Categorie

Graag delen we een fraai opgemaakte analyse van Fairfax Financial Holdings, een zogeheten mini-Berkshire Hathaway. Deze analyse stelden we recent op voor Effect, het beleggersblad van de Vereniging van Effectenbezitters*, en is te downloaden via deze link (PDF-bestand).

Wij vinden verzekeraars, vergelijkbaar met Buffett’s Berkshire Hathaway, een interessante categorie bedrijven. Deze aandelen presteren vaak sterk wanneer de rente stijgt, wat ze geschikt maakt om het renterisico van een portefeuille te verlagen.

De Canadese schadeverzekeraar Fairfax, een soort mini-Berkshire Hathaway, streeft ernaar de boekwaarde per aandeel jaarlijks met 15% te verhogen. Als de koers/boekwaarde-verhouding van Fairfax, die momenteel aan de lage kant ligt, eveneens zou stijgen, dan kunnen beleggers een aantrekkelijk rendement tegemoetzien.

De beurskoers van Fairfax bereikte afgelopen week weer eens een record, maar laat u zich daar niet door afschrikken. Een gestegen koers hoeft niet te beteken dat een aandeel duur is, net zoals een gedaalde koers niet hoeft te betekenen dat een aandeel goedkoop is.

DISCLOSURE: Voor eigen rekening bezitten we aandelen Berkshire Hathaway.

Een VEB-lidmaatschap is wellicht ook voor u nuttig en interessant. Ziet u deze link voor uitleg over de voordelen ervan, informatie over de lidmaatschapssoorten en de optie tot aanmelden.

Bedankt voor het lezen van dit artikel!

Onze populaire aandelenanalyseservice ValueSelections uitproberen? Ontvang onze maandelijkse analyses van drie aantrekkelijke value-aandelen in het vervolg zelf ook!

Gratis voorbeeldrapport downloaden