Van de auteurs van de bestseller
"Leer beleggen als Warren Buffett".

Murphy USA: fraaie Amerikaanse tankstationketen

Categorie

Graag delen we een fraai opgemaakte analyse van tankstationketen Murphy USA. Deze analyse stelden we recent op voor Effect, het beleggersblad van de Vereniging van Effectenbezitters*, en is te downloaden via deze link (PDF-bestand).

Er zijn verschillende manieren om interessante aandelen op het spoor te komen. Zo kan er gescreend worden op bedrijven die bovengemiddeld winstgevend zijn. Als consequentie daarvan presteren de aandelen van zulke bedrijven dikwijls sterk. Andersom kan ook: verdiepen in aandelen die het op de beurs al lang heel goed doen. Dat is eveneens vaak (maar niet altijd!) terug te voeren op een bovengemiddeld hoge winstgevendheid, samenhangend met competitieve voordelen.

Een bedrijf dat we zelf op het spoor kwamen door te screenen op hoge winstgevendheid is de Amerikaanse tankstationketen Murphy USA. Bepaald toekomstbestendig lijkt dit bedrijf in eerste instantie niet: er is amper aandacht voor elektrisch laden en bij de verkoop van de niet-brandstofproducten gaat het vooral om tabak.

Waarom Murphy USA desondanks een interessant aandeel is, leggen we in de analyse - beschikbaar via bovenstaande link - nader uit.

Een VEB-lidmaatschap is wellicht ook voor u nuttig en interessant. Ziet u deze link voor uitleg over de voordelen ervan, informatie over de lidmaatschapssoorten en de optie tot aanmelden.

Bedankt voor het lezen van dit artikel!

Onze populaire aandelenanalyseservice ValueSelections uitproberen? Ontvang onze maandelijkse analyses van drie aantrekkelijke value-aandelen in het vervolg zelf ook!

Gratis voorbeeldrapport downloaden