Van de auteurs van de bestseller
"Leer beleggen als Warren Buffett".

Analyse cadeau: Coupang, de Amazon van Zuid-Korea

Categorie

Graag delen we een fraai opgemaakte analyse van Coupang, de Amazon van Zuid-Korea. Deze analyse stelden we onlangs op voor Effect, het beleggersblad van de Vereniging van Effectenbezitters*, en is te downloaden via deze link (PDF-bestand).

Zelf zijn we gecharmeerd van het beleggen in dominante e-commerce-platformen, mits uiteraard ook de waarderingen aantrekkelijk zijn.

Om als zo'n platformbedrijf bij de consument in de smaak te vallen zijn lage prijzen en snelle bezorging cruciaal. En om heel snel te kunnen bezorgen is een dicht distributienetwerk vereist, wat uiteraard erg kostbaar is.

Bovenstaande maakt het de logische verwachting dat er in een bepaald geografisch gebied slechts een - of hooguit enkele - van zulke e-commerce platformen zullen resteren, die vervolgens bijzonder winstgevend kunnen zijn. Die hoge winsten zijn een gevolg van het feit dat de kosten grotendeels vast zijn, waardoor (de brutomarge van) extra omzet zich voor een groot deel doorvertaalt in extra winst.

In de Verenigde Staten, het Verengd Koninkrijk en Duitsland heeft Amazon zo'n dominante positie, in China is dat Alibaba, in Zuid-Amerika MercadoLibre en in Zuid-Korea gaat het om Coupang.

De recente analyse van Coupang, waarvan de koers sinds de beursintroductie in 2021 fors is gedaald, is beschikbaar via bovengenoemde link.

DISCLOSURE: Voor eigen rekening bezitten we aandelen Alibaba en Amazon.

Een VEB-lidmaatschap is wellicht ook voor u nuttig en interessant. Ziet u deze link voor uitleg over de voordelen ervan, informatie over de lidmaatschapssoorten en de optie tot aanmelden.

Bedankt voor het lezen van dit artikel!

Onze populaire aandelenanalyseservice ValueSelections uitproberen? Ontvang onze maandelijkse analyses van drie aantrekkelijke value-aandelen in het vervolg zelf ook!

Gratis voorbeeldrapport downloaden