Van de auteurs van de bestseller
"Leer beleggen als Warren Buffett".

[Analyse cadeau] AutoZone, een kannibaal op de beurs

Categorie

Graag delen we een fraai opgemaakte analyse van AutoZone. Deze analyse stelden we onlangs op voor Effect, het beleggersblad van de Vereniging van Effectenbezitters*, en is te downloaden via deze link (PDF-bestand).

Ogenschijnlijk saaie bedrijven kunnen uitstekende beleggingen zijn en de Amerikaanse retailer van auto-onderdelen AutoZone is daar beslist een voorbeeld van. De beurskoers van AutoZone is sinds de eeuwwisseling maar liefst verhonderdvoudigd.

AutoZone is een kannibaal, en daarmee doelen we op bedrijven die voortdurend inzetten op de inkoop van eigen aandelen. Sinds 1998 kocht AutoZone al bijna 90% van de eigen aandelen in, wat de ontwikkeling van de winst per aandeel flink gestuwd heeft. En met aandeleninkoop gaat AutoZone onverminderd door. En daarmee is sprake van een onverschrokken kannibaal op de beurs.

De recente analyse van AutoZone is beschikbaar via bovengenoemde link.

Een VEB-lidmaatschap is wellicht ook voor u nuttig en interessant. Ziet u deze link voor uitleg over de voordelen ervan, informatie over de lidmaatschapssoorten en de optie tot aanmelden.

Bedankt voor het lezen van dit artikel!

Onze populaire aandelenanalyseservice ValueSelections uitproberen? Ontvang onze maandelijkse analyses van drie aantrekkelijke value-aandelen in het vervolg zelf ook!

Gratis voorbeeldrapport downloaden