Van de auteurs van de bestseller
"Leer beleggen als Warren Buffett".

Over ons

Via Beterinbeleggen.nl, het platform voor beleggers van Kingfisher Capital, informeren we beleggers op een toegankelijke maar inhoudelijk gedegen wijze over value-investing. 

Aan de oprichting van Kingfisher Capital in 2007 is een periode van meer dan tien jaar voorafgegaan waarin we werkelijk alles wat we op het gebied van value-investing maar in handen konden krijgen tot in detail bestudeerd hebben. Onze onderneming is met andere woorden voortgekomen uit de jarenlange passie rondom value-investing van beide oprichters (Hendrik Oude Nijhuis en Björn Kijl).

De term 'value-investing' verwijst naar het beleggen in aandelen die op de beurs - ten onrechte - te laag gewaardeerd zijn. Deze (te) laag gewaardeerde aandelen leveren gemiddeld een bovengemiddeld rendement op. Door gespreid in zulke aandelen te beleggen valt nog meer te profiteren van wat op termijn een extreem krachtig wiskundig verschijnsel blijkt: het 'rente op rente'-effect oftewel exponentiële groei.

'Kingfisher' is overigens de Engelse benaming voor de ijsvogel, een zeldzaam vogeltje dat in Losser (Twente) voorkomt, daar waar Kingfisher Capital in 2007 oorspronkelijk ook is opgericht. Een ijsvogel wacht vaak lang op een tak en slaat toe wanneer er zich een kans voordoet (een visje voorbij zwemt); dit staat synoniem voor onze beleggingsstrategie.

Naar aanleiding van verzoeken van beleggers is in 2018 met beleggingsfonds ValueMachinesFund gestart. Dit is een initiatief van Beterinbeleggen.nl i.s.m. A.J. Brenninkmeijer.

 

Logo Kingfisher Capital

Het bedrijfslogo van Kingfisher Capital