Van de auteurs van de bestseller
"Leer beleggen als Warren Buffett".

drs. Ansgar John Brenninkmeijer

Ansgar John Brenninkmeijer

Ansgar John Brenninkmeijer is opgegroeid in London, New York en Montreal en studeerde Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij heeft ervaring opgedaan bij vooraanstaande retailers zoals Ahold, C&A, de HEMA en IKEA in een breed scala van managementfuncties. Daarnaast heeft hij als ondernemer offline winkels opgezet in samenwerking met Marktplaats.nl. Hij is een conceptuele denker die goed verbanden weet te leggen tussen theorie en praktijk. In samenwerking met de Leerstoel Retailmarketing van de Universiteit van Amsterdam ontwikkelde hij innovatief lesmateriaal over contribution dollar based merchandising als vervanger voor suboptimale conventionele systemen.

In 2015 stond hij met vijf vrienden in het Guinness Book of World Records toen hij het record voor verste afstand ooit geroeid door een mannenploeg in 24 uur verbrak. 

Zijn passie voor value investing is ontstaan in 2011 toen hij 'De Superinvesteerders van Graham en Doddsville' zoals geschreven door Warren Buffett voor het eerst las. Het kwartje was meteen gevallen. Hij heeft op basis hiervan samen met het team van Beterinbeleggen.nl - Hendrik Oude Nijhuis en Björn Kijl - ValueMachinesFund mede opgericht.