Van de auteurs van de bestseller
"Leer beleggen als Warren Buffett".

ir. Björn Kijl

Björn Kijl

Björn Kijl is medeoprichter van Beterinbeleggen.nl en Kingfisher Capital, een op value investing principes gebaseerde business model & investment research boutique, en van bijbehorend beleggingsfonds ValueMachinesFund. Dit fonds is in 2018 gestart en heeft momenteel (januari 2023) zo'n EUR 40 miljoen aan vermogen onder beheer.

Björn is gespecialiseerd in value investing, business modellen en entrepreneurial finance en is tevens werkzaam bij de faculteit Behavioural, Management and Social sciences (BMS) van de Universiteit Twente. Daar geeft hij college over (platform) business modeling, technology roadmapping en financiering van scale-ups en doet hij promotieonderzoek op het gebied van business model engineering voor internetdiensten. Daarnaast is hij visiting researcher aan ESADE Business School in Barcelona waar hij jaarlijks gastcolleges verzorgd rondom business model innovatie en ondernemerschap. Naast value investor is hij ook actief als angel investor. In 2016 heeft hij The Heilbrunn Center for Graham & Dodd Investing van Columbia Business School in New York City bezocht en deelgenomen aan het 'Value Investing Program' van prof. Bruce Greenwald. In 2017 en 2018 heeft hij eveneens deelgenomen aan het 'FinTech Program' van Oxford Saïd Business School.

Hij geeft ook regelmatig elders colleges over bovengenoemde onderwerpen - naast ESADE Business School in Barcelona bijvoorbeeld bij RSM School of Management in Rotterdam, Rijksuniversiteit Groningen, de Vrije Universiteit Amsterdam, het Hasso Plattner Institute of Design in Potsdam, TSM Business School en Nyenrode Business Universiteit. Ook was hij actief binnen de EIT Digital Knowledge & Innovation Community van het European Institute of Innovation & Technology (EIT) als Operational Lead van een team van zo'n 35 business developers die de meest kansrijke IT-gerelateerde scale-ups van Europa coachen en ondersteunen met toegang tot nieuwe kennis, markten en kapitaal (venture capital).

Hiervoor was Björn werkzaam als consultant en als onderzoeker binnen zowel nationale als internationale onderzoeksprojecten gericht op zaken als business modellen voor vierde generatie mobiele diensten via het Telematica Instituut / de TU Delft en in samenwerking met bedrijven en organisaties als het Finse Nokia en het Duitse Fraunhofer.

Björn studeerde Bedrijfsinformatietechnologie aan de faculteit Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica van de Universiteit Twente waar hij in 2004 cum laude afstudeerde. Verder is hij is co-auteur van de bestseller 'Leer beleggen als Warren Buffett – zijn beleggingsstrategie in theorie & praktijk' en Editoral Board Member van het wetenschappelijke tijdschrift 'Creativity & Innovation Management'.